Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingbullar med persiljesallad och yoghurtsås

Kyckling som bullar blir både festligt och gott. Köp färdig färs eller mixa kycklinglårfilé i matberedaren.

Kycklingbullar med persiljesallad och yoghurtsås
Kycklingbullar med persiljesallad och yoghurtsås
Kycklingbullar med persiljesallad och yoghurtsås
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 2 dlbulgur
  • 1rödlök
  • 0,5citron
  • 0,5 mskhonung- flytande
  • 3 dlbladpersilja- hackad
  • 1 askkörsbärstomater- (250 g)
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 0,5 pktfetaost- (à 150 g)
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 500 gkycklingfärs
  • 1,5 tskharissa- el sambal oelek
  • 0,5 tskspiskummin
  • 2 dlsesamfrön- skalade
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med citron, honung och 2 krm salt en skål. Låt stå minst 10 minuter.

  3. Blanda in bulgurn i löken och vänd till sist in persilja och skivade tomater strax innan servering.

  4. Mosa ihop yoghurt och fetaost till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i 1/2 msk olja utan att ta färg.

  6. Blanda löken med kycklingfärs, harissa, spiskummin, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.

  7. Rulla färsen till bullar och panera i sesamfrön.

  8. Stek runtom i olja cirka 10 minuter.

  9. Servera med persiljesallad och sås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök