Recept av Ylva Porsklev
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingbullar med krämig risoni kommer säkert bli en ny familjefavorit! Se till att köttbullarna är riktigt genomstekta.
Sätt ugnen på 250°. Skala och grovriv löken. Blanda kycklingfärsen med lök, havregryn, ostronsås, ägg, salt och peppar. Låt blandningen stå ca 10 min.
Rulla ganska stora köttbullar av färsen med blöta händer och lägg dem efter hand på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och tillaga mitt i ugnen ca 12 min, vänd dem efter halva tiden. Stek tills kycklingen är genomstekt.
Koka upp vatten och fond. Tillsätt risonin och rör om. Koka på svag värme ca 10 min, tills buljongen nästan kokat in helt. Rör om då och då.
Ansa och strimla salladslöken. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Rör ner salladslök, citronskal och crème fraiche i risonin.
Lägg upp risonin på ett stort fat och lägg kycklingbullarna ovanpå. Garnera med citronskal och salladslök.
Recept av Ylva Porsklev