Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 21g
Protein: 31g
Kolhydrater: 42g
Recept på kycklingbröst stekt med salvia och sötpotatispuré. Salvia passar bra ihop med kyckling. Köp helst kycklingbröst med skinn, de är större och får extra mycket smak.
Sätt ugnen på 175°. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Krydda kycklingbrösten runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stoppa in hälften av salviabladen under skinnet.
Stek brösten med skinnsidan ner i 1 msk smör ca 5 min, tills skinnet fått fin färg. Lägg i resterande salvia. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Lägg citronskalet i pannan och häll på citronsaften. Vänd och stek på andra sidan.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form med skyn och efterstek mitt i ugnen tills kycklingens innertemperatur är 70°. Ös då och då med skyn.
Låt sötpotatisen rinna av . Mixa den med 3 msk smör. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Skär kycklingen i skivor och servera med sötpotatispuré, sky och rucola.