Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingbröst fyllda med kryddgrönt & oliver


Hett med chili och vitlök!

Kycklingbröst fyllda med kryddgrönt & oliver

Kycklingbröst fyllda med kryddgrönt & oliver

Kycklingbröst fyllda med kryddgrönt & oliver

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 20kycklingbröst- á 150 g
  • 5 dloliver- urkärnade
  • 2 krukorbasilika
  • 1 knippapersilja- (cirka 2 dl finhackad)
  • 2citroner- finrivet skal av
  • 4vitlöksklyftor- finhackade
  • 8 mskolivolja
  • 4 tskchiliflakes- cirka
  • salt
  • peppar- nymalen

Gör så här

  1. Kör oliver, kryddgrönt, finrivet citronskal och vitlök i mixern. Häll i lite olivolja. Gör längsgående snitt i kycklingbrösten och fläk ut dem på en skärbräda.

  2. Bred ut olivpastan på kycklingfiléerna och rulla dem hårt till rullar. Fäst med tandpetare eller bind ihop rullarna med steksnöre.

  3. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja, salt, peppar och chiliflakes.

  4. Sätt ugnen på 175 grader. Ugnsbaka kycklingen i cirka 25 minuter eller tills de är genomstekta. Låt svalna.

  5. Skiva i tunna skivor och lägg upp på fat. Servera med citronmajonnäsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök