Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingbollar med spagetti och broccolipesto är en pastarätt med matigare pesto än den klassiska varianten på basilika. Servera utan kycklingbollarna om du vill ha en helvegetarisk variant.
Kycklingbollar: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda alla ingredienser och rulla till bollar, ca 4 cm i diameter.
Broccolipesto: Skala broccolistjälken, skär bort och kasta grova delar. Skär stjälken i bitar och bryt broccolin i buketter. Koka upp vatten och förväll all broccoli. Häll av i durkslag, spola med kallt vatten.
Lägg alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Mixa till en fin massa. Droppa i olja samtidigt som du mixar. Krydda med salt, peppar och citronsaft.
Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
Stek kycklingbollarna i smör och olja tills de är genomstekta och har en fin gyllenbrun färg.
Blanda spagettin med pesto och servera till bollarna. Riv gärna över lite extra parmesanost och servera med en citronklyfta att pressa över.