Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingbollar i currymangosås, kokt ris och haricots verts

Recept på kycklingbollar i härlig mangosås.

Kycklingbollar i currymangosås, kokt ris och haricots verts
Kycklingbollar i currymangosås, kokt ris och haricots verts
Kycklingbollar i currymangosås, kokt ris och haricots verts
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 gkycklingfärs
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar
  • 1 mskpotatismjöl
  • 2salladslökar- finhackade
  • 1 lvatten
  • 0,5 dlkycklingfond

Sås

  • 1schalottenlök
  • 2 msksmör
  • 2 tskcurry
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 dlbuljong- silad
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 dlmango chutney
  • salt- peppar

Till servering

  • ris- kokt
  • haricots verts- kokta eller sockerärter
  • mango chutney

Gör så här

  1. Blanda kycklingfärsen i en bunke med salt, vitpeppar, potatismjöl och finhackad salladslök. Forma färsen till bollar och lägg på ett fuktigt smörpapper. Koka upp vatten och kycklingfond i en gryta. Lägg ner bollarna och låt dem sjuda 5 minuter. Ta upp dem med hålslev. Sila och spara buljongen.

  2. Sås: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs smör och lök med curry i grytan. Rör ner mjölet och späd med silad buljong och matlagningsgrädde under omrörning. Koka såsen 5 minuter. Smaka av med mango chutney, salt och peppar. Lägg ner kycklingbollarna och låt de blir varma. Servera med kokt ris och kokta haricots verts och mango chutney.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Christina Asplund

Recept från Mitt kök