Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingklubbor med spanska smaker


Saffran, tomatpuré, sherry och vitlök ger kycklingbenen en god, spansk touch. Hur bekvämt som helst då kycklingen sköter sig själv i ugnen.

Kycklingklubbor med spanska smaker
Kycklingklubbor med spanska smaker
Kycklingklubbor med spanska smaker

Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 1,8 kgkycklingklubbor

Saffransmarinad:


  • 2 pktsaffran
  • 4 mskolivolja
  • 1 dltomatpuré
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 msksherry
  • 0,5 dlvatten
  • 2 tsksalt
  • svartpeppar- grovkornig

Garnering:


  • svartpeppar- grovkornig
  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Blanda saffran, olivolja, tomatpuré, pressad vitlök, sherry, vatten, salt och svartpeppar i en bunke.

  2. Lägg i kycklingbenen och rör om, det är lättast med handen. Låt kycklingbenen ligga i sin marinad i 1 timme.

  3. Lägg kycklingbenen i en smord långpanna och stek dem i 225 grader i 30 minuter.

  4. Strö på svartpeppar och färsk timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök