Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingben med pecorinocrème

Kycklingen blir klar samtidigt som potatisen. Använd varmluft så får potatisen fin färg eller höj temperaturen till 225° i vanlig ugn.

Kycklingben med pecorinocrèmeKycklingben med pecorinocrèmeKycklingben med pecorinocrème
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 900 gkycklingben
  • 1,5 mskkinesisk soja
  • 2 tskrosmarin- finhackad färsk, eller 1 tsk torkad
  • 2bakpotatisar- (300 g)
  • 2 krmsalt- + 1 krm salt
  • 50 gpecorino
  • 2 dlyoghurt- turkisk + 0,5 dl yoghurt
  • 200 grödkål
  • 1äpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185° och varmluft. Lägg kycklingbenen i en bunke. Tillsätt soja och rosmarin och blanda väl. Lägg kycklingbenen på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skölj och skär varje potatis i 6 klyftor på längden. Strö på 2 krm salt. Lägg potisklyftorna bredvid kycklingbenen. Stek mitt i ugnen, ca 35 minuter, tills kycklingen är genomstekt.

  3. Riv pecorinoosten och blanda med 2 dl yoghurt. Hyvla rödkål och äpple i tunna skivor och strö på 1 krm salt. Blanda ner 0,5 dl yoghurt. Servera pecorinocrème och rödkålssallad till kycklingbenen och potatisen.

Vad tyckte du om receptet?