Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 20g
Protein: 36g
Kolhydrater: 34g
Kycklingen blir klar samtidigt som potatisen. Använd varmluft så får potatisen fin färg eller höj temperaturen till 225° i vanlig ugn.
Sätt ugnen på 185° och varmluft. Lägg kycklingbenen i en bunke. Tillsätt soja och rosmarin och blanda väl. Lägg kycklingbenen på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper.
Skölj och skär varje potatis i 6 klyftor på längden. Strö på 2 krm salt. Lägg potisklyftorna bredvid kycklingbenen. Stek mitt i ugnen, ca 35 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
Riv pecorinoosten och blanda med 2 dl yoghurt. Hyvla rödkål och äpple i tunna skivor och strö på 1 krm salt. Blanda ner 0,5 dl yoghurt. Servera pecorinocrème och rödkålssallad till kycklingbenen och potatisen.