Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingben med lökpotatis och äppel- och krasseröra

Stek gärna dubbel sats av kycklingbenen, det är perfekt att ha på lut i frysen, snart är det picknickdags!

Kycklingben med lökpotatis och äppel- och krasseröra
Kycklingben med lökpotatis och äppel- och krasseröra
Kycklingben med lökpotatis och äppel- och krasseröra
Kycklingben med lökpotatis och äppel- och krasseröra Foto: Per Ranung

Kycklingben med lökpotatis och äppel- och krasseröra

  • 1 kgkycklingben
  • 7 tskkinesisk soja
  • 1 mskrapsolja
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 800 gpotatis
  • 2gula lökar
  • 3 dlvatten

Röra

  • 1äpple
  • 0,5citron
  • 1 asksmörgåskrasse
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 0,5 tskströsocker
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 2 msk soja, olja, 1 tsk salt och peppar i en ugnssäker form. Vänd kycklingen i blandningen. Stek mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är genomstekt.

  2. Skala och skär potatis och lök i klyftor. Koka upp vattnet och 1 tsk soja i en kastrull. Lägg i potatis och lök, koka ca 10 min utan lock. Låt rinna av men -spara lite av kokvattnet. Stompa -potatisen grovt. Späd med lite av kokvattnet. Tillsätt 1 tsk salt.

  3. Röra: Kärna ur och skär äpplet i tärningar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Klipp smörgåskrassen. Blanda yoghurt, citronskal och -saft, socker och salt. Vänd ner äpple och krasse, spara lite till garnering.

  4. Servera nystekta kycklingben med lök-potatis och äppelröra. Garnera med krasse.

Vad tyckte du om receptet?