Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingben med karibisk touch

Recept på kycklingben med karibisk touch. Gör först en kryddpasta och blanda med kycklingbenen i en stor bunke eller påse. Låt dem marinera minst 1 timme innan de steks i ugnen. Vänd kycklingbenen några gånger under stekningen.

Kycklingben med karibisk touchKycklingben med karibisk touchKycklingben med karibisk touch
Recept på kycklingben med karibisk touch. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 kgkycklingben

Kryddpasta

  • 2 tskkryddpepparkorn- hela
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 krmmuskot- riven
  • 2 krmkanel- mald
  • 1 tskkoriander- mald
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 1 tskchiliflakes
  • 2 tskpaprikapulver
  • 1 msktimjan- finhackad
  • 2 mskingefära- riven, färsk
  • 1lime- rivet skal
  • 2 tskrårössocker
  • 2 tsksalt
  • 3 mskrapsolja

Gör så här

  1. Krossa kryddpepparkornen i en mortel. ­Skala och riv vitlöken. Blanda kryddpeppar och vitlök med övriga ingredienser i en skål till en kryddpasta.

  2. Blanda kryddpastan med kycklingbenen i en stor skål eller plastpåse. Blanda om ordentligt och låt marinera i kylen ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingbenen i en långpanna och stek mitt i ugnen ca 50 min. Vänd dem gärna en eller två gånger under ­tiden. Öka värmen till 225° och stek ytterligare ca 10 min för att ytan ska bli krispig.

Vad tyckte du om receptet?