Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 29g
Protein: 34g
Kolhydrater: 38g
Kycklingben med htipiti och spenathavre är enkel vardagsmat. Htipiti är en fetaoströra med rostad paprika och sting från chili. Den passar utmärkt till kyckling men även till fisk och kött.
Sätt ugnen på 250°. Hacka hälften av oreganon och blanda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lossa lite på skinnet på kycklingbenen och peta in örtblandningen under skinnet.
Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingbenen är genomstekta.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Blanda i havreriset. Häll över 6 dl vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt koka utan lock ca 13 min. Vänd ner spenaten i havreriset och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Garnera kycklingen med resterande oregano och servera med spenathavre och htipiti.