Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Urbenad kyckling är en utmärkt detalj som är snabblagad och enkel att variera. Här serveras kycklingen skivad som en stek toppad med en gurksalsa.
Sätt ugnen på 150°. Blanda samman alla kryddorna. Vik ut kycklingarna och gnid in alla sidor med kryddblandningen. Lägg kycklingarna på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan upp och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°, ca 40 min. Höj ugnsvärmen till 225° och låt kycklingarna få lite färg.
Gurksalsa: Dela gurkan på längden och gröp ut kärnorna. Tärna gurkan. Halvera chilin och skär bort innerväggar och kärnor. Finhacka chilin. Blanda gurka, chili dill, olja, vinäger och rosépeppar.
Skär kycklingen i skivor och lägg den på ett fat. Skeda över gurksalsa och servera.