Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling toppad med gurksalsa

Urbenad kyckling är en utmärkt detalj  som är snabblagad och enkel att variera. Här serveras kycklingen skivad som en stek toppad med en gurksalsa.

Kyckling toppad med gurksalsa
Kyckling toppad med gurksalsa
Kyckling toppad med gurksalsa
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 2kycklingar- hela, urbenade (à 1 kilo)

Kryddblandning

  • 3 mskfarinsocker
  • 1,5 mskvitlökspulver
  • 1,5 mskpaprikapulver
  • 1 mskoregano
  • 1,5 msksalt
  • 1 tsknymald svartpeppar

Gurksalsa

  • 1gurka
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,5 dldill- hackad
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 mskrosépeppar- krossad

Tillbehör

  • salladsblad- små

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda samman alla kryddorna. Vik ut kycklingarna och gnid in alla sidor med kryddblandningen. Lägg kycklingarna på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan upp och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°, ca 40 min. Höj ugnsvärmen till 225° och låt kycklingarna få lite färg.

  2. Gurksalsa: Dela gurkan på längden och gröp ut kärnorna. Tärna gurkan. Halvera chilin och skär bort innerväggar och kärnor. Finhacka chilin. Blanda gurka, chili dill, olja, vinäger och rosépeppar.

  3. Skär kycklingen i skivor och lägg den på ett fat. Skeda över gurksalsa och servera. 

Vad tyckte du om receptet?