Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En smakrik sommarsoppa, som kan serveras varm eller kall. Servera med pistou, fransmännens svar på italienarnas pesto.
Skala och grovhacka löken. Skär selleristjälkarna i tunna skivor. Skala och skiva morötterna. Fräsgrönsakerna i en gryta med olivolja tills de mjuknar. Dela tomaterna och mixa dem i en skål. Späd med tomater och vatten med kycklingfond och koka i 5 minuter.
Skär kycklingfiléerna i små tärningar och lägg ner i den kokande soppan. Koka upp och red av soppan med majsstärkelse utrört i vatten. Koka soppan i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera i glas eller skålar och toppa med pistou och basilikablad. Frasig baguette med timjan är gott till.
Pistou: Mixa basilikablad, skalad vitlök och olivolja till en krämig pistou. Smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök