Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling- & tomatsoppa med pistou

En smakrik sommarsoppa, som kan serveras varm eller kall. Servera med pistou, fransmännens svar på italienarnas pesto.

Kyckling- & tomatsoppa med pistou
Kyckling- & tomatsoppa med pistou
Kyckling- & tomatsoppa med pistou
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2schalottenlökar
  • 3 stjälkarselleri
  • 3morötter
  • 2 mskolivolja
  • 800 gtomater- i olika färger eller cocktailtomater på burk
  • 4 dlvatten- + 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • 400 gkycklingfilé
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- + 1 msk vatten, ev
  • salt
  • peppar

Pistou

  • 1 krukabasilika- plockade blad
  • 12vitlöksklyftor
  • 0,5 dlolivolja- cirka
  • salt
  • peppar

Garnera med

  • basilika

Gör så här

  1. Skala och grovhacka löken. Skär selleristjälkarna i tunna skivor. Skala och skiva morötterna. Fräsgrönsakerna i en gryta med olivolja tills de mjuknar. Dela tomaterna och mixa dem i en skål. Späd med tomater och vatten med kycklingfond och koka i 5 minuter.

  2. Skär kycklingfiléerna i små tärningar och lägg ner i den kokande soppan. Koka upp och red av soppan med majsstärkelse utrört i vatten. Koka soppan i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera i glas eller skålar och toppa med pistou och basilikablad. Frasig baguette med timjan är gott till.

  3. Pistou: Mixa basilikablad, skalad vitlök och olivolja till en krämig pistou. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök