Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling, texmex

Kyckling på mexikanskt vis.

Eftersom kycklinglårfilé och delikatesspotatis har samma tillagningstid kan man steka det tillsammans.

Kyckling, texmex
Kyckling, texmex
Kyckling, texmex

Ingredienser

  • 600 gkycklinglårfilé
  • 1 kgdelikatesspotatis- 1 ask
  • 2 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1,5 tsksalt- gärna gourmetsalt
  • 0,5 tskchili

Röra

  • 0,5gurka- (ca 200 g)
  • 1avokado
  • 1 dlmatlagningsyoghurt
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 0,5 tsksalt

Till servering

  • ost- riven
  • tacosås
  • sallad
  • körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och torka potatisen. Häll oljan i en långpanna. Pressa i vitlöken.

  2. Vänd kycklingen och potatisen i oljan. Krydda med salt och chilipeppar.

  3. Stek kyckling och potatis i mitten av ugnen 20-25 minuter.

  4. Riv gurkan grovt på ett dubbelvikt hushållspapper. Pressa ur vätskan.

  5. Dela avokadon och ta bort kärna och skal. Mosa fruktköttet och blanda med yoghurten. Rör i gurkan och smaksätt med vitlök och salt. Servera kycklingen och potatisen med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?