LÄS OCKSÅ:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 38g
Kolhydrater: 59g
Recept på kryddig klyckling sichuan-style, en enkel variant av en klassiker som ofta innehåller sichuanpeppar. I detta recept används enbart chili och rätten blir mycket god även utan den speciella pepparn.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Krydda kycklingen med 1/2 tsk salt. Blanda runt bitarna i majsstärkelsen så att det täcker bitarna. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda soja, hoisinsås, ingefära, sesamolja och chiliflakes. Skala och pressa i vitlöken.
Stek lök och paprika hastigt i 1 msk olja. Ta grönsakerna ur pannan. Stek därefter kycklingen i 1 msk olja tills den fått lite färg och är genomstekt. Blanda ner lök och paprika.
Häll såsen över kyckling och grönsaker och blanda väl. Stek 2–3 min på medelvärme. Servera med ris.
LÄS OCKSÅ: