Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna kycklingrätt brukar vara omtyckt av hela familjen, liten som stor.
Häll teriyakisåsen i en plastpåse. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora bitar och lägg ner i påsen. Gnid runt marinaden. Låt marinera i kylen i ca 30 min.
Jordnötssås: Rosta jordnötterna i en medelvarm stekpanna tills de fått fin färg. Rör om under tiden. Skala och hacka lök och ingefära. Fräs lök, ingefära och sambal oelek i en gryta med olja, i ca 3 min. Tillsätt 150 g av jordnötterna (spara resten till servering), kokosmjölk, honung och majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt såsen koka upp och sjuda i ca 5 min. Mixa såsen med stavmixer. Krydda med salt och peppar. Såsen kan göras helt klar och sedan värmas vid serveringen.
Sätt ugnen på 225°, grill. Ta kycklingen ur marinaden och trä upp den på små grillspett. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 min, vänd spetten efter halva tiden.
Servera spetten med jordnötssåsen, ris, sallad, limeklyftor och hackade jordnötter.
Recept från Mitt kök