Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saltimbocca med kyckling. Kalven i en klassisk saltimbocca är här ersatt med lätt utbankade kycklingbröst. Fräst svamp till ger extra mustighet. Sparrisbroccoli som säljs under varumärket Bella verde är långstjälkad, söt och mjäll.
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i bitar. Blanda med rosmarin, olja, 1 tsk salt och 1/2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg 1 salviablad och 1 skinkskiva på varje filé. Lägg ytterligare 1 blad salvia på varje. Fäst med tandpetare. Pudra över mjöl på båda sidor.
Bryn kycklingen i 2 msk smör på skinksidan. Vänd och stek färdigt tills kycklingen är genomstekt, 68° innertemperatur. Häll på vin, citronsaft, fond och vatten. Bräsera 2–3 min.
Förväll broccolin i kokande lättsaltat vatten ca 4 min. Låt rinna av. Skala, skiva och fräs vitlöken i olja. Lägg i broccolin och krydda med chiliflakes. Bryn svampen i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt. Servera kycklingen med sky, potatis, broccoli och svamp.