Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling rica rica

”Rica rica” är ett traditionellt tillagningssätt från ön Sulawesi, där kycklingen får koka i en mustig kryddpaste med chilifrukt, limeblad och tomater. Det fungerar även för fisk.

Kyckling rica ricaKyckling rica ricaKyckling rica rica

Ingredienser

  • 8kycklingklubbor
  • 2 mskcitronjuice
  • 0,5 msksalt
  • 2 mskrapsolja
  • 1citrongräs
  • 1 tskströsocker
  • 1schalottenlök
  • 3vitlöksklyftor
  • 1röd paprika
  • 3chili- röda
  • 2tomater
  • 2 cmingefära
  • 7kaffirlimeblad
  • 15vitpepparkorn
  • 2 dlvatten
  • 3 dljasminris- till servering

Gör så här

  1. Blanda kyckling, citronjuice och salt i en stor skål, låt marinera 10 min. Ta upp kyck­lingen och lägg åt sidan.

  2. Kryddpaste: Skala lök och vitlök. Skölj och kärna ur paprika och chilifrukter. Skölj tomaterna. Skala ingefäran med en tesked. Skär allt i grova bitar.

  3. Mixa lök, vitlök, paprika, tomat, chili, inge­fära, limeblad, vitpepparkorn och vatten i en matberedare.

  4. Hetta upp en traktörpanna eller wok. Bryn kycklingen i oljan så att den får fin färg runt om.

  5. Tillsätt kryddpasten och vattnet. Banka  citrongräset lätt, tillsätt det. Låt grytan små­puttra under lock 20 min.

  6. Koka riset enligt anvisningen på förpack­ningen. Servera ris och kyckling rykande hett. 569 KCAL/PORTION 25 g fett, 43 g protein, 41 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?