Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling pot au feu

En smal rätt där buljongen får mycket smak av chorizo och pepparrot.

Kyckling pot au feuKyckling pot au feuKyckling pot au feu
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 gpotatis
  • 250 gmorötter
  • 3kycklingfiléer- (400 g)
  • 200 gchorizo
  • 4salladslökar
  • 4 dlhönsbuljong- (tärning + vatten)
  • 1pepparrot- bit (ca 50 g)
  • 1 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och morötter i 1 cm-tärningar. Skär kyckling och chorizo i 2 cm-bitar. Finstrimla salladslöken.

  2. Koka upp buljongen och lägg ner potatisen. Koka den under lock ca 8 min.

  3. Tillsätt kyckling, morötter och chorizo och koka ytterligare ca 5 min. Blanda i salladslöken och koka ca 1 minut.

  4. Skala och riv pepparroten. Blanda ner persiljan i pot au feun och strö över pepparrot.

Vad tyckte du om receptet?