Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling picante empanadas

Kyckling picante empanadas smaksätts med habanerochilipulver i stället för färsk habanero som i orginalreceptet. Färsk habanerochili är svår att handskas med, pga dess styrka.

Kyckling picante empanadas
Kyckling picante empanadas
Kyckling picante empanadas
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 satsempanadasdeg- se recept

Fyllning

  • 400 gkycklinglårfilé
  • 400 gkycklingfilé
  • 3vitlöksklyftor
  • 50 gpersilja- hackad
  • 1 msktimjan
  • 2 tskhabanerochilipulver
  • 2 tsksalt
  • 200 gvattenkastanjer

Tomatsås

  • 1gul lök- stor
  • 4soltorkade tomater- marinerade
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsktimjan
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tskrökt paprikapulver
  • 1 tskhabanerochilipulver
  • 2 tsksalt

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skala och pressa över vit-löken. Tillsätt persilja, timjan och chili och blanda väl. Täck formen med plastfolie och låt marinera i kylen ca 1 timme.

  2. Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hacka de soltorkade tomaterna. Fräs lök och tomater i olja ca 3 min. Häll över krossade tomater och tillsätt timjan, paprikapulver, chili och salt. Låt puttra under lock ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Häll tomatsåsen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna.

  4.  Ta upp och skär kycklingköttet i små tärningar. Hacka vattenkastanjerna. Blanda kyckling och vattenkastanjer med tomatsåsen.

  5. Använd degplattor som är 1 1/2 mm tjocka. Lägg kycklingröra på varje degplatta.

  6. Vik ihop och tryck till runt degkanterna. Lägg empanadasen på en plåt.

  7. Sätt ugnen på 210°, varmluft. Grädda empanadasen mitt i ugnen 20–25 min.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Mariana Ling