Recept: Mariana Ling
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kyckling picante empanadas smaksätts med habanerochilipulver i stället för färsk habanero som i orginalreceptet. Färsk habanerochili är svår att handskas med, pga dess styrka.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skala och pressa över vit-löken. Tillsätt persilja, timjan och chili och blanda väl. Täck formen med plastfolie och låt marinera i kylen ca 1 timme.
Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hacka de soltorkade tomaterna. Fräs lök och tomater i olja ca 3 min. Häll över krossade tomater och tillsätt timjan, paprikapulver, chili och salt. Låt puttra under lock ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.
Häll tomatsåsen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna.
Ta upp och skär kycklingköttet i små tärningar. Hacka vattenkastanjerna. Blanda kyckling och vattenkastanjer med tomatsåsen.
Använd degplattor som är 1 1/2 mm tjocka. Lägg kycklingröra på varje degplatta.
Vik ihop och tryck till runt degkanterna. Lägg empanadasen på en plåt.
Sätt ugnen på 210°, varmluft. Grädda empanadasen mitt i ugnen 20–25 min.
Recept: Mariana Ling