Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling på en pinne


Krydda spetten med bara salt. Om du vill så kan du dra på en glaze efteråt.

Kyckling på en pinne
Kyckling på en pinne
Kyckling på en pinne

HELEN PÉ

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer
  • salt
  • grillspett- (helst av metall, träspett måste blötläggas för att inte brinna upp)
  • 2citroner
  • 0,5 dlhonung- flytande
  • 5 mskolivolja
  • 1 mskchiliflingor

Gör så här

  1. 1 Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora kuber. Salta lätt och trä upp dem på spett. Dela ­citronerna.

  2. Grilla spetten och citronerna (med snittytan ner) på galler under lock i medelvarm grill, cirka 175 grader. Spetten är klara när ­kycklingen fått färg (köttsaften ska vara klar utan rosa inslag) och citronerna när de fått lite grillränder.

  3. Rör ihop ingredienserna till glazen under tiden. Pensla de färdiga spetten med glazen.

  4. Servera med citronhalvorna som pressas över kycklingen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök