Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En solig del av Kalifornien har gett denna kycklingrätt sitt namn. Ugnsrostade betor blir ett läckert tillbehör. Denna smaskiga rätt passar perfekt för dig som upptäckt den nya Dash-dieten!
Sätt ugnen på 170 grader.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Skär apelsinen i skivor och löken i klyftor.
Fyll kycklingen med apelsin, lök och rosmarin. Salta lätt och peppra.
Tillaga kycklingen mitt i ugnen i cirka 50–60 minuter beroende på hur stor den är.
Tvätta under tiden betorna och skär dem i 1⁄2 centimeter tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Skala rödlöken, skär den i klyftor och lägg på samma plåt som betorna. Ringla över oljan och repa över rosmarin.
Ta ut kycklingen ur ugnen och täck med aluminiumfolie.
Höj ugnstemperaturen till 225 grader och sätt in plåten med betor och rödlök i cirka 15–20 minuter. Strö över lite seltin.
Rör under tiden ihop ingredienserna till såsen. Spara lite rivet apelsinskal till garnering.
Garnering: Garnera kycklingen och betorna med färsk rosmarin. Såsen garneras med apelsinskal och bitar av torkad chili.
Recept från Mitt kök