Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling orange county med rosmarin & apelsin

En solig del av Kalifornien har gett denna kycklingrätt sitt namn. Ugnsrostade betor blir ett läckert tillbehör. Denna smaskiga rätt passar perfekt för dig som upptäckt den nya Dash-dieten!

Kyckling orange county med rosmarin & apelsin
Kyckling orange county med rosmarin & apelsin
Kyckling orange county med rosmarin & apelsin
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1kyckling- hel,gärna gårdskyckling
  • 0,5apelsin
  • 0,5gul lök
  • 3 kvistarrosmarin
  • salt
  • peppar

Ugnsrostade betor

  • 5gulbetor
  • 5polkabetor
  • 1rödlök
  • 1 mskrapsolja- eller olivolja
  • 4 kvistarrosmarin
  • salt- seltin

Apelsin- & vitlökssås

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 0,5apelsin- finrivet skal
  • 0,5 tskhonung- flytande
  • 1vitlöksklyfta- finhackad

Till garnering

  • rosmarin- färsk
  • apelsinskal- rivet
  • chili- torkad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.

  2. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Skär apelsinen i skivor och löken i klyftor.

  3. Fyll kycklingen med apelsin, lök och rosmarin. Salta lätt och peppra.

  4. Tillaga kycklingen mitt i ugnen i cirka 50–60 minuter beroende på hur stor den är.

  5. Tvätta under tiden betorna och skär dem i 1⁄2 centimeter tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Skala rödlöken, skär den i klyftor och lägg på samma plåt som betorna. Ringla över oljan och repa över rosmarin.

  7. Ta ut kycklingen ur ugnen och täck med aluminiumfolie.

  8. Höj ugnstemperaturen till 225 grader och sätt in plåten med betor och rödlök i cirka 15–20 minuter. Strö över lite seltin.

  9. Rör under tiden ihop ingredienserna till såsen. Spara lite rivet apelsinskal till garnering.

  10. Garnering: Garnera kycklingen och betorna med färsk rosmarin. Såsen garneras med apelsinskal och bitar av torkad chili.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök