Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 15g
Protein: 49g
Kolhydrater: 61g
Kyckling- och risgryta är en superlättlagad allt-i-ett-rätt som passar bra i matlåda om det blir något över.
Skär kycklingen i ca 4 cm stora bitar. Skala och finhacka löken. Strö 1 tsk salt och 2 krm peppar på kycklingbitarna och bryn dem på hög värme i 1/2 msk olja i en stekgryta ca 2 min. Låt chorizon steka med ca 1 minut. Ta upp kyckling och korv ur grytan och lägg i löken. Låt den fräsa ca 1 minut. Blanda ner riset och fräs ca 1 minut.
Smula ner buljongtärningara och häll på 5 dl vatten. Lägg tillbaka kyckling och korv i grytan. Rör om och låt sjuda under lock ca 15 min.
Skölj linserna i ett durkslag. Blanda ner dem i grytan och låt allt bli varmt. Garnera grytan med timjan och servera med ajvar.
Läs också: