Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggryta med ris

Kyckling- och risgryta är en superlättlagad allt-i-ett-rätt som passar bra i matlåda om det blir något över.

Kycklinggryta med ris
Kycklinggryta med ris
Kycklinggryta med ris
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 gkycklingfilé
  • 1gul lök
  • 50 gchorizo- tunt skivad
  • 3 dlbasmatiris
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 1 förplinser- kokta (380 g)
  • 1 krukatimjan
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 dlajvar relish

Gör så här

  1. Skär kycklingen i ca 4 cm stora bitar. Skala och finhacka löken. Strö 1 tsk salt och 2 krm peppar på kycklingbitarna och bryn dem på hög värme i 1/2 msk olja i en stekgryta ca 2 min. Låt chorizon steka med ca 1 minut. Ta upp kyckling och korv ur grytan och lägg i löken. Låt den fräsa ca 1 minut. Blanda ner riset och fräs ca 1 minut.

  2. Smula ner buljongtärningara och häll på 5 dl vatten. Lägg tillbaka  kyckling och korv i grytan. Rör om och låt sjuda under lock ca 15 min.

  3. Skölj linserna i ett durkslag. Blanda ner dem i grytan och låt allt bli varmt. Garnera grytan med timjan och servera med ajvar.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: