Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling- och pumpagryta


Servera den här mustiga grytan med kokt ris. Här passar den köttiga muskatpumpan bäst.

Kyckling- och pumpagryta
Kyckling- och pumpagryta
Kyckling- och pumpagryta

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 gkycklingfilé
  • 46smålökar
  • 400 gpumpa
  • 1 mskolja
  • 2 mskröd currypasta
  • 1 burkkokosmjölk- 400 g
  • 2 dlvatten- + en kycklingbuljongtärning
  • 1röd paprika
  • 200 gskärbönor- eller sockerärter
  • 1 dlkoriander- hackad

Gör så här

  1. Strimla kycklingfiléerna. Skala löken och halvera den. Skär bort skalet på pumpan och ta bort kärnor. Skär den i tärningar.

  2. Hetta upp oljan och fräs currypastan hastigt. Tillsätt den strimlade kycklingen och lök. Fräs några minuter.

  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljongtärning och pumpa. Sjud under lock i fem minuter tills pumpan börjar mjukna.

  4. Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skär bönorna i bitar. Tillsätt paprika och bönor och sjud i ytterligare fem minuter. Strö över hackad koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Fler goda recept till halloween  

Recept från Mitt kök