Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling- och nudelsoppa

Paksoi går utmärkt att frysa in i hela blad. Sedan är det bara att ta fram så mycket du behöver.

Kyckling- och nudelsoppaKyckling- och nudelsoppaKyckling- och nudelsoppa
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 23kycklingfiléer- (400 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • ingefära- färsk en bit (ca 3 cm)
  • 1morot- (stor)
  • 14 dlvatten
  • 3 tärningarhönsbuljong
  • 150 gglasnudlar- tjocka eller tunna (Blue Dragon)
  • 80 gshiitakesvamp
  • 2pak choi- (ca 200 g)

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär ingefäran i tunna strimlor. Skala och skiva moroten. Skär skivorna i så tunna strimlor som möjligt.

  2. Koka upp vatten med buljongtärningar, vitlök och ingefära. Tillsätt kycklingbitar, nudlar och svamp. Låt koka upp och sjud ca 3 min tills kycklingen och nudlarna är genomkokta.

  3. Halvera och lägg i paksoi när ca 1 minut av koktiden återstår. Lägg i morotsstrimlorna strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?