Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling- och majssoppa

Superenkelt recept på kyckling- och majsoppa som är klar på en kvart med buljong, grädde, majs och färdiggrillad kyckling.

Kyckling- och majssoppaKyckling- och majssoppaKyckling- och majssoppa
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5gul lök
  • 2 burkarmajs- (à 340 g)
  • 1,3 lhönsbuljong- tärning + vatten
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 1 tsksalt
  • 0,5kyckling- grillad
  • 4bladpersilja- kvistar

Tillbehör

  • 8bröd- mjukt, skivor

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Låt majsen rinna av och mixa den. Koka upp buljong och grädde och tillsätt lök och majs. Låt koka under lock ca 10 min. Smaka av soppan med salt.

  2. Ta bort skinn och ben från kycklingen och tärna köttet. Strimla persiljan.

  3. Fördela kyckling och persilja i tallrikar och häll den heta soppan över. Servera med bröd. Tips! Du som vill äta vegetariskt kan ersätta kycklingen med kryddstekta quornfiléer och välja grönsaksbuljong istället för hönsbuljong.

Vad tyckte du om receptet?