Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling och kantarellpaj med smak av fänkål & paprika

Kyckling och kantareller är mycket gott ihop - och perfekt att göra en god kycklingpaj på. Prova den här pajen smaksatt med smakrik ost och fänkål.

Kyckling och kantarellpaj med smak av fänkål & paprika
Kyckling och kantarellpaj med smak av fänkål & paprika
Kyckling och kantarellpaj med smak av fänkål & paprika
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 125 gmargarin- eller smör
  • 2 mskvatten- riktigt kallt
  • 1grillad kyckling
  • 300 gkantareller- färska
  • margarin- eller smör att steka i
  • 1röd paprika
  • 1fänkål
  • 150 glagrad ost- riven

Äggstanning

  • 3ägg
  • 3 dlmjölk
  • salt
  • peppar

servering

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Kör vetemjöl och margarin eller smör till en deg i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör degen i ytterligare några sekunder.

  3. Tryck ut degen i en pajform och ställ den kallt i minst 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i ugnen i 10 minuter.

  4. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Dela kantarellerna i bitar om de är stora. Stek svampen hastigt på hög temperatur, lite i taget. Salta och peppra.

  5. Skär paprikan i bitar och fänkålen i riktigt små bitar. Fräs grönsakerna i stekpannan, se till så att fänkålen är riktigt mjuk. Salta och peppra.

  6. Varva kyckling, det mesta av kantarellerna och paprikan (spara lite till garneringen), fänkål och ost i pajskalet.

  7. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning och häll den ovanpå. grädda pajen i ugnen i 30-35 minuter. Täck eventuellt med lite folie mot slutet.

  8. Garnera med resten av kycklingen och paprikan. Servera pajen med en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök