Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kyckling och kantareller är mycket gott ihop - och perfekt att göra en god kycklingpaj på. Prova den här pajen smaksatt med smakrik ost och fänkål.
Sätt ugnen på 225 grader.
Kör vetemjöl och margarin eller smör till en deg i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör degen i ytterligare några sekunder.
Tryck ut degen i en pajform och ställ den kallt i minst 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i ugnen i 10 minuter.
Rensa och skär kycklingen i tärningar. Dela kantarellerna i bitar om de är stora. Stek svampen hastigt på hög temperatur, lite i taget. Salta och peppra.
Skär paprikan i bitar och fänkålen i riktigt små bitar. Fräs grönsakerna i stekpannan, se till så att fänkålen är riktigt mjuk. Salta och peppra.
Varva kyckling, det mesta av kantarellerna och paprikan (spara lite till garneringen), fänkål och ost i pajskalet.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning och häll den ovanpå. grädda pajen i ugnen i 30-35 minuter. Täck eventuellt med lite folie mot slutet.
Garnera med resten av kycklingen och paprikan. Servera pajen med en sallad.
Recept från Mitt kök