Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling- och halloumimacka

Recept på kyckling- och halloumimacka. Välj gärna ett surdegsbröd, det smakar så mycket mer!

Kyckling- och halloumimackaKyckling- och halloumimackaKyckling- och halloumimacka
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2kycklingfiléer- (à ca 150 g)
  • 1 mskolivolja- + 3 msk + 1 msk + 1 msk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krukabasilika- färsk
  • 1vitlöksklyfta
  • 4brödskivor
  • 1halloumiost- (250 g)
  • 100 grucola
  • 4grillade paprikabitar från burk

Gör så här

  1. Stek kycklingfiléerna i 1 msk olja i en stekpanna ca 8 min på varje sida, tills de är genomstekta. Krydda med salt.

  2. Mixa hälften av basilikan, 3 msk olja och skalad vitlöksklyfta med mixerstav.

  3. Stek brödet i 1 msk olja i en stekpanna så att det får fin färg. Skär halloumin i skivor. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna så att de får fin färg.

  4. Skär kycklingen i skivor. Fördela rucola på bröden och lägg på paprika, kyckling och halloumi. Ringla över basilikaolja och garnera med den sparade basilikan.

Vad tyckte du om receptet?