Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling och grönt i pastasallad

En härlig pastasallad som Jenny gjorde en dag då familjen skulle på utflykt i Göteborgs skärgård. Morötter och sockerärter gör salladen lite knaprig. Fransk senap i kombination med timjan smakar gott till

kyckling och pasta.

Kyckling och grönt i pastasalladKyckling och grönt i pastasalladKyckling och grönt i pastasallad

Ingredienser

  • 300 gpasta- okokt (ca 500 g kokt)
  • 1kyckling- grillad
  • 2morötter
  • 1rödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 pktcocktailtomater
  • 100 gsockerärter
  • 2 dlmajskorn

Dressing

  • 3 dlgräddfil
  • 2 tskfransk senap
  • 1 tsksalladskrydda- gärna italiensk
  • 2 tsktimjan- torkad

Gör så här

  1. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg pasta och kyckling i en stor skål.

  2. Skala morötterna och skär dem i tunna slantar. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Finhacka vitlöksklyftan, skär tomaterna i halvor.

  3. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten 1 min, de ska fortfarande vara lite krispiga. Skölj dem under kallt vatten. Blanda ingredienserna till salladen.

  4. Dressing: Rör samman gräddfil, senap, salladskrydda och timjan i en skål. Blanda dressingen med salladen. Garnera eventuellt med färsk timjan.

Vad tyckte du om receptet?