Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling- och grapesallad med yoghurtdressing

Förbered grapefrukten i förväg och köp färdiggrillad kyckling så hinner du både göra förrätt och umgås med gästerna. En fräsch och lätt rätt före en pastarätt med gräddig skogssvampsås. Serverar du fruktsallad till dessert så låt det vara annan frukt än citrus.

Kyckling- och grapesallad med yoghurtdressing
Kyckling- och grapesallad med yoghurtdressing
Kyckling- och grapesallad med yoghurtdressing

Ingredienser

  • 2blodgrape
  • 2kycklingfiléer- stekta

Dressing

  • 2 mskmatyoghurt
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 tskcitronsaft
  • 1 mskrapsolja

Garnering

  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • 200 gbladspenat- färsk

Gör så här

  1. Skär bort skalet från grapefrukten med en vass kniv. Filéa frukten genom att skära ut fruktköttet utan att få med några hinnor.

  2. Skär kycklingen i 4 cm stora bitar. Vispa yoghurt, vitlök, citron och lite olja till en dressing och blanda ner kycklingen.

  3. Lägg kyckling, grapefrukt och spenat i små skålar. Salta och peppra och servera omgående.

Vad tyckte du om receptet?