Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling- och chorizoragu

Recept på ragu med kyckling och chorizo. Du kan även göra ragun med kycklingfärs så går det ännu snabbare.

Kyckling- och chorizoraguKyckling- och chorizoraguKyckling- och chorizoragu
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 gkycklingfilé
  • 200 gchorizo
  • 300 gpasta- t ex tagliatelle
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 tskpaprikapulver- rökt
  • 1 burkkörsbärstomater- (400 g)
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2 tskcitron- pressad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • sallad- blandad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär kyckling och korv i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stor gryta ca 2 min. Blanda ner lök, vitlök och korv och låt steka ytterligare ca 3 min.

  3. Krydda med paprikapulver, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll på tomaterna. Skölj ur burken med 1/2 dl vatten och häll i grytan. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt citronsaften. Låt sjuda ca 5 min.

  4. Servera ragun med pasta och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!