När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
400 gkycklingfilé
200 gchorizo
300 gpasta- t ex tagliatelle
1gul lök
2vitlöksklyftor
2 tskpaprikapulver- rökt
1 burkkörsbärstomater- (400 g)
1 tärninghönsbuljong
2 tskcitron- pressad
olivolja
salt
svartpeppar- nymald
Tillbehör
sallad- blandad
Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skär kyckling och korv i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stor gryta ca 2 min. Blanda ner lök, vitlök och korv och låt steka ytterligare ca 3 min.
Krydda med paprikapulver, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll på tomaterna. Skölj ur burken med 1/2 dl vatten och häll i grytan. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt citronsaften. Låt sjuda ca 5 min.
Servera ragun med pasta och sallad.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,8 · 63 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!