Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med vitlöks- och persiljesmör och rostad paprika

Recept på kyckling med vitlöks- och persiljesmör och rostad paprika. Har du ont om tid kan du köpa färdigt vitlöks- och persiljesmör i din livsmedelsbutik.

Kyckling med vitlöks- och persiljesmör och rostad paprika
Kyckling med vitlöks- och persiljesmör och rostad paprika
Kyckling med vitlöks- och persiljesmör och rostad paprika
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 900 gkycklinglår
  • 0,5 krukapersilja
  • 25 gsmör- rumsvarmt
  • 2vitlöksklyftor
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Grönsaker

  • 45paprikor- gärna olika färger och former
  • 2gula lökar
  • 8vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskhonung- flytande

Tillbehör

  • 50 gbröd- /person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka persiljan och blanda med smör och pressad vitlök. Krydda kycklingen med salt och peppar. Fördela smöret i klickar under skinnet på kycklingen. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Halvera och kärna ur paprikan.  Skala och skär löken i smala klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Blanda paprika, lök och vitlök med oljan. Salta och peppra.

  3. Lägg grönsakerna bredvid kycklingen och tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills kycklingen är genomstekt, 70 grader innertemperatur. Rör om grönsakerna efter halva stektiden. Ringla honung över kyckling och grönsaker när ca 5 min återstår av stektiden. Servera med bröd.

  4. Tips: Det är gott att doppa bröd i skyn från kycklingen.

Vad tyckte du om receptet?