Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med vitlök och spenatsallad

Kyckling fylld med vitlök tillsammans med en spenatsallad på päron och getost. De små späda spenatbladen som kallas babyspenat hittar du ofta i 80 g påsar i särskilda kylställ, som finns i de flesta större livsmedelsbutiker.

Kyckling med vitlök och spenatsallad
Kyckling med vitlök och spenatsallad
Kyckling med vitlök och spenatsallad

Ingredienser

  • 8kycklinglår- med benet kvar (ca 1 kg)
  • 1 tsksalt
  • 2 mskolivolja

Fyllning

  • 1vitlök- hel
  • 1 dlpersilja- slätbladig
  • 3 mskolivolja
  • 2 krmsalt

Nötströssel

  • 0,5 dlhasselnötter
  • 2 msksesamfrö
  • 0,5 tskkoriander- mald
  • 0,5 tskspiskummin- mald
  • 2 krmsalt
  • 2 mskolivolja- till stekning

Sallad

  • 160 gbabyspenat- färsk
  • 0,5röd lök
  • 2päron
  • 3 mskolivolja
  • 200 ggetost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Olja en liten ugnssäker form. Ugnsbaka vitlöksklyftorna till fyllningen med skalet på i mitten av ugnen ca 30 minuter.

  2. Nötströssel: Kör hasselnötter, sesamfrö, koriander, spiskummin och salt i matberedare, till ett smuligt strössel. Värm oljan i en stekpanna. Rosta nötströsslet i oljan under omrörning tills den tar lite färg. Obs! Var försiktig, det bränner lätt vid. Ställ åt sidan till servering.

  3. Fyllning: Skala vitlöksklyftorna och grovhacka persiljan. Kör vitlök och persilja i matberedare eller mixer tillsammans med olivolja och salt.

  4. Kyckling:Ta bort överflödigt skinn från kycklinglåren. Lätta försiktigt på skinnet som är kvar och fördela fyllningen under varje. Salta runt om.

  5. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek kycklingen med skinnsidan neråt, tills skinnet fått ordentlig färg. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form med skinnet upp. Stek färdigt i mitten av ugnen till 72°. Det tar 15-20 min.

  6. Blanda salladen under tiden. Lägg spenaten i en skål. Strimla löken. Kärna ur och skär päronen i mindre bitar. Blanda ner olivoljan. Tärna getosten i lagom bitar. Vänd ner nötströssel och ost precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?