Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 49g
Kolhydrater: 48g
Till kyckling med varma jordgubbar används tunt skivad kyckling som finns färdig att köpa. Snabbt och enkelt!
Sätt ugnen på 250°. Skrapa eller skala potatisen. Skär den i skivor. Ansa och skär zucchinin i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg potatis och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Ansa och skär jordgubbarna i halvor eller fjärdedelar. Kärna ur och finhacka chilin. Skär osten i bitar. Fördela jordgubbar, chili och ost i ugnssäkra formar. Häll över 1 msk vinäger och strö på 1 krm salt och 1 krm peppar.
Ställ formarna på plåten vid sidan om potatis och zucchini och låt dem stå ca 10 min.
Stek kycklingen i 1 msk olja tills den är genomstekt, ca 3 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Servera kycklingen med de varma jordgubbarna, potatis och zucchini.