Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med två sorters grönpeppar

Kyckling med två sorters grönpeppar, både torkad och inlagd som smaksätter såsen. Kycklingen är först brynt och sedan kokt i gräddsky. 

Kyckling med två sorters grönpepparKyckling med två sorters grönpepparKyckling med två sorters grönpeppar
God kyckling med peppar. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 550 gkycklingfilé- gärna med skinn
  • 1 tskgrönpeppar- torkad + 0,5 tsk
  • 1 tsksalt
  • 1 msksmör
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlvatten
  • 2 mskkonjak- eller torr sherry
  • 2 mskkycklingfond- konc
  • 2 mskgrönpeppar- inlagd
  • 1 mskbalsamvinäger- vit

Tillbehör

  • potatis
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i bitar. Krydda kycklingen med smulad grönpeppar och salt. Bryn kycklingen i smör på båda sidor.

  2. Skala och skiva vitlöksklyftan. Låt vitlöken fräsa med kycklingen ca 1 minut. Häll över grädde och vatten och tillsätt konjak, fond, grönpeppar och vit balsamvinäger.

  3. Ugnsbaka tills kycklingen är klar (70° innertemperatur) ca 20 min. Garnera med lite smulad grönpeppar. Servera med potatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?