Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med tomat och mozzarella

Mozzarella och varma tomater är gott tillsammans vintertid. Riv osten i bitar som man ofta gör i Italien.

Kyckling med tomat och mozzarellaKyckling med tomat och mozzarellaKyckling med tomat och mozzarella
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfilé
  • 1rödlök
  • 3tomater
  • 0,5 dlbladpersilja
  • 1mozzarella- (125 g)
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlvatten
  • 2 mskbalsamvinäger

Tillbehör

  • 3 dlbulgur

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt förpackningens anvisning.

  2. Putsa och skär kycklingen mitt itu. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar.Grovhacka persiljan. Låt mozzarellan rinna av och skär den i grova bitar.

  3. Stek kycklingen i olja i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg i tomater och lök. Stek 1 minut till. Häll på vatten och balsamvinäger och låt koka upp. Strö över persilja och mozzarella. Servera med bulgur.

Vad tyckte du om receptet?