Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 16g
Protein: 32g
Kolhydrater: 47g
Recept på kyckling med rotfrukter och dillgräddfil. Med ugnens varmluftsläge kan båda plåtarna vara i ugnen samtidigt. Annars får man laga dem efter varandra och börja med potatisen.
Sätt ugnen på 225° och varmluft. Skär bort senan från kycklingen. Salta den och vänd först i majsstärkelse och sedan i uppvispat ägg.
Blanda ströbrödet med 2 krm peppar. Vänd filéerna en och en i ströbrödet och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Skala potatis och morötter och skär i tunna strimlor. Blanda med 2 msk olja och 1 tsk salt. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in plåtarna i ugnen och tillaga ca 20 min. Släpp ut ånga som bildats och vänd runt efter halva tillagningstiden.
Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Hacka dillen. Blanda gräddfil, citronskal och dill. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Servera kycklingen med tändsticksrotfrukter och dillgräddfil.