Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med rotfrukter och dillgräddfil

Recept på kyckling med rotfrukter och dillgräddfil. Med ugnens varmluftsläge kan båda plåtarna vara i ugnen samtidigt. Annars får man laga dem efter varandra och börja med potatisen.

Kyckling med rotfrukter och dillgräddfil
Kyckling med rotfrukter och dillgräddfil
Kyckling med rotfrukter och dillgräddfil
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 gkycklinginnerfiléer
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1ägg
  • 1,5 dlströbröd- eller panko
  • 500 gpotatis
  • 3morötter
  • 0,5citron
  • 4dillkvistar
  • 2 dlgräddfil
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° och varmluft.  Skär bort senan från kycklingen. Salta den och vänd först i majsstärkelse och sedan i uppvispat ägg.

  2. Blanda ströbrödet med 2 krm peppar. Vänd filéerna en och en i ströbrödet  och  lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 

  3. Skala potatis och morötter och skär i  tunna strimlor. Blanda med 2 msk olja och 1 tsk salt. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. 

  4. Sätt in plåtarna i ugnen och tillaga ca 20 min. Släpp ut ånga som bildats och vänd runt efter halva tillagningstiden. 

  5. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Hacka dillen. Blanda gräddfil, citronskal och dill. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. 

  6. Servera kycklingen med tändsticksrotfrukter och dillgräddfil. 

Vad tyckte du om receptet?