Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Surkål och kyckling är inte så vanlig, likafullt är det en god kombination – särskilt om den får en gulaschinspirerad kryddning med kummin och paprika.
Potatis: Skala och tärna potatisen i cm-stora kuber. Blanda potatis, paprikapulver och salt. Stek potatisen i oljan tills de fått fin färg. Lyft över potatisen i en gryta.
Kyckling: Skär kycklingköttet i ett par cm-stora bitar. Salta och stek dem i smör tills de fått fin färg. Lägg den i grytan tillsammans med potatisen.
Stöt kumminfröna i en mortel. Blanda ner surkål, kummin, smulad buljongtärning, vatten och svartpeppar i grytan. Låt koka under lock ca 10 minuter. Rör om då och då. Rör ner gräddfilen. Servera tillsammans med ett gott bröd.