Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med surkål, gräddfil och kummin

Surkål och kyckling är inte så vanlig, likafullt är det en god kombination – särskilt om den får en gulaschinspirerad kryddning med kummin och paprika.

Kyckling med surkål, gräddfil och kummin
Kyckling med surkål, gräddfil och kummin
Kyckling med surkål, gräddfil och kummin

Ingredienser

  • 350 gpotatisar
  • 1 tskpaprikapulver
  • 0,5 tsksalt
  • 1 mskolja
  • 300 gkycklingfilé- eller lårfilé
  • 0,5 tsksalt
  • 1 msksmör
  • 400 gsurkål
  • 1 tskkummin- stött
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2,5 dlvatten
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 dlgräddfil

Tillbehör

  • bröd- gott, gärna tyskt lantbröd

Gör så här

  1. Potatis: Skala och tärna potatisen i cm-stora kuber. Blanda potatis, paprikapulver och salt. Stek potatisen i oljan tills de fått fin färg. Lyft över potatisen i en gryta.

  2. Kyckling: Skär kycklingköttet i ett par cm-stora bitar. Salta och stek dem i smör tills de fått fin färg. Lägg den i grytan tillsammans med potatisen.

  3. Stöt kumminfröna i en mortel. Blanda ner surkål, kummin, smulad buljongtärning, vatten och svartpeppar i grytan. Låt koka under lock ca 10 minuter. Rör om då och då. Rör ner gräddfilen. Servera tillsammans med ett gott bröd.

Vad tyckte du om receptet?