Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 41g
Kolhydrater: 36g
Kyckling med spenat och ädelost är extra festlig vardagsrätt som lagas i ugnen. Servera med potatismos eller ugnsbakad potatis och sallad.
Sätt ugnen på 200°. Grovhacka hälften av spenaten, spara resten till servering. Blanda den hackade spenaten med osten. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och tryck in spenat- och ostblandningen. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över 1/2 tsk salt.
Blanda pankon med paprikapulver och 2 msk olja. Vispa upp ägget, pensla filéerna med ägg. Strö över pankoblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingens innertemperatur är 70°.
Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av nästan allt vatten men spara ca 1 dl i botten av kastrullen. Mosa potatisen med potatisstöt och blanda med mjölk och 1 msk smör. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Servera kycklingen med resten av spenaten och potatismos.