Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med sötmandel

Kycklingfiléer med med mandel och morötter.

Kyckling med sötmandelKyckling med sötmandelKyckling med sötmandel
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (600 g)
  • 2 dlsötmandel
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2morötter- stora
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 3 dlvatten
  • 1 mskkycklingfond- konc
  • 1 tsktimjan

Tillbehör

  • couscous
  • ärtor

Gör så här

  1. Skålla och skala mandeln. Grovhacka den och rosta i torr, het stekpanna tills den fått fin färg.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär i små tärningar.

  3. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om och bryn dem i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Ta upp och lägg på ett fat så länge.

  4. Fräs lök, vitlök och morötter i 1 msk smör ca 3 min. Lägg tillbaka kycklingfiléerna i pannan och häll på vatten. Tillsätt fond och timjan. Låt puttra under lock 10-15 min tills kycklingen är genomkokt.

  5. Strö över mandel och servera med couscous och ärter.

Vad tyckte du om receptet?