Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den krämiga risotton bör ätas nylagad. Om du vill förbereda kan du tillsätta 1 dl extra buljong vid upphettningen.
Spenat: Koka upp vatten och bikarbonat i en kastrull. Skala vitlöksklyftorna. Lägg spenat och vitlök i kastrullen och låt koka ca 5 min. Låt rinna av och krama ut vätskan. Hacka spenat och vitlök grovt och blanda med olja och ost. Smaka av med salt.
Risotto: Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i olja i en kastrull. Tillsätt smulad svamp och vin. Koka upp vatten och fond. Häll lite buljong på riset och låt det koka in. Späd undan för undan med buljongen och låt riset koka tills all buljong kokat in och risotton är krämig men fortfarande al dente, ca 20 min. Salta och peppra.
Skär kycklingfiléerna mitt itu på längden. Krydda med salt och peppar. Linda en skiva skinka runt varje kycklingbit. Stek dem runt om i olja i en stekpanna 8-10 min tills kycklingen är genomstekt, 68° innertemperatur. Ringla över honungen och häll på vinäger.
Servera kycklingen med sky, spenatröra och risotto.
* Bikarbonat i spenatvattnet gör att den gröna färgen håller bättre.