Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingen steks i ugn tills den är nästan färdig och penslas med en god teriyaki-glaze med sesamfrön på slutet.
Sätt ugnen på 175 grader.
Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lägg den i en liten långpanna med bakplåtspapper. Pensla kycklingen med det smälta smöret. Toppa med rosmarin.
Sätt plåten i nedre delen av ugnen och stek kycklingen cirka 60 minuter. Ös med sky som bildas och vänd kycklingen med hjälp av en stekgaffel 2-3 gånger under tiden.
Blanda ingredienserna till glazen. Pensla kycklingen med glaze 1-2 gånger under de sista 10 minuterna av stektiden.
Majssalsa: Pensla majskolvarna med oljan och grilla dem runtom 5-10 minuter. Låt svalna. Skär av majskornen från majskolvarna med en vass kniv. Salta. Ansa och skiva salladslöken. Kärna ur chilin och skär den i tunna skivor. Blanda majs, lök, chili, olja och limesaft. Smaka av med salt och hot pepper-sås på flaska. Toppa med koriander.
Skär kycklingen i bitar och servera med salsan och limeklyftor.
Recept från Mitt kök