Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med sesamglaze och grillad majssalsa

Kycklingen steks i ugn tills den är nästan färdig och penslas med en god teriyaki-glaze med sesamfrön på slutet.

Kyckling med sesamglaze och grillad majssalsa
Kyckling med sesamglaze och grillad majssalsa
Kyckling med sesamglaze och grillad majssalsa
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1kyckling- hel
  • salt
  • peppar
  • 2 msksmör- smält
  • 1rosmarinkvist- plockade blad

Glaze

  • 45 mskteriyakisås- på flaska
  • 2 mskjapansk soja
  • 1 msksesamfrön

Grillad majssalsa

  • 2majskolvar
  • 1 mskrapsolja
  • flingsalt
  • 2salladslökar
  • 1chili
  • 3 msklimesaft- färskpressad
  • 2 mskolivolja
  • hot chilisås- på flaska
  • 1 knippakoriander- grovhackad

Till servering

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lägg den i en liten långpanna med bakplåtspapper. Pensla kycklingen med det smälta smöret. Toppa med rosmarin.

  3. Sätt plåten i nedre delen av ugnen och stek kycklingen cirka 60 minuter. Ös med sky som bildas och vänd kycklingen med hjälp av en stekgaffel 2-3 gånger under tiden.

  4. Blanda ingredienserna till glazen. Pensla kycklingen med glaze 1-2 gånger under de sista 10 minuterna av stektiden.

  5. Majssalsa: Pensla majskolvarna med oljan och grilla dem runtom 5-10 minuter. Låt svalna. Skär av majskornen från majskolvarna med en vass kniv. Salta. Ansa och skiva salladslöken. Kärna ur chilin och skär den i tunna skivor. Blanda majs, lök, chili, olja och limesaft.  Smaka av med salt och hot pepper-sås på flaska. Toppa med koriander.

  6. Skär kycklingen i bitar och servera med salsan och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök