Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med salvia

Fetaost och oliver ger härlig sälta till den milda tomatsåsen. Den färska salvian kan bytas ut mot ca 1 tsk torkad krydda.

Kyckling med salviaKyckling med salviaKyckling med salvia

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (600 g)
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja

Sås

  • 2 pktkörsbärstomater- (à 250 g)
  • 1 mskolivolja
  • 56salvia- färska kvistar
  • 1 dlvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 100 gfetaost
  • 1 dloliver- gröna eller svarta örtmarinerade + 1 msk

Tillbehör

  • 300 gpasta

Gör så här

  1. Halvera kycklingen på längden. Salta, peppra och bryn kycklingdelarna i olja ca 5 min på varje sida.

  2. Halvera och fräs tomaterna i olja ca 2 min. Lägg i salvian och häll på vattnet. Koka upp och sjud under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Ta upp salvian och kasta den.

  3. Lägg kycklingen i tomatsåsen och sjud 5-10 min tills den är genomkokt. Smula över osten och strö över oliverna. Servera med nykokt pasta.

Vad tyckte du om receptet?