Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med ­sallad tartar

Perfekt sommarmat! Innan vi lägger kycklingen på grillen, så smaksätter vi den med bla. dijonsenap.

Kyckling med ­sallad tartar
Kyckling med ­sallad tartar
Kyckling med ­sallad tartar
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- ca 600 g
  • 4 mskdijonsenap
  • 2 mskgrönpeppar- i lag
  • flingsalt
  • grillspett

Sallad tartar

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 tskdijonsenap
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1rödlök- skivad
  • 1012cornichons
  • 2 huvudenromansallad
  • 3 mskkapris
  • 1 bitädelost- Kvibille, 140 g

Till servering:

  • sallad- tartare, se separat recept

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i avlånga bitar. Klappa in köttet med senap och hackad grönpeppar. Låt marinera minst 2 timmar.

  2. Trä upp kycklingen på spett. Grilla spetten runtom över glöd eller i grillpanna. Krydda med salt.

  3. Sallad tartar: Blanda crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar. Skiva löken och dela cornichonerna. Lägg salladsblad, lök, cornichoner och kapris i en bunke. Blanda salladen med dressingen och vänd sist ner smulad ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök