Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med salami och kronärtskockor

LCHF. Kycklingen blir extra saftig och god om man lindar in den i salami. Servera med små kokta kronärtskockor och mangold.

Kyckling med salami och kronärtskockor
Kyckling med salami och kronärtskockor
Kyckling med salami och kronärtskockor
Foto: Joel Wåreus

Kyckling med salami

  • 1gårdskyckling- hel
  • 5 storasalami- skivor
  • salt
  • svartpeppar- malen

Kokta små kronärtskockor

  • 4 småkronärtskockor
  • 1citron
  • 2 mskolivolja
  • flingsalt

Röd mangold med lök

  • 1rödlök
  • 1röd mangold- spar gärna ett par små blad till garnering
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • olivolja- till stekning

Gör så här

  1. Kyckling med salami: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Salta och peppra kycklingen.

  3. Lägg salamiskivorna omlott på kycklingen och bind upp kycklingen med bindgarn. Lägg den i en ugnsfast form och ställ in den i ugnen i 50–60 minuter.

  4. Kokta små kronärtskockor: Koka upp lättsaltat vatten, pressa i citronsaften i vattnet och häll i olivoljan. Lägg i kronärtskockorna och koka dem i cirka 25 minuter.

  5. Häll av vattnet, dela kronärtskockorna på mitten och strö över flingsalt.

  6. Röd mangold med lök: Skala och hacka löken och strimla mangolden.

  7. Fräs löken och mangolden i en stor stekpanna i olivolja. Tillsätt vitlöken mot slutet.

  8. Salta och peppra.

  9. Servering: Servera kycklingen med kronärtskockor och mangold. Garnera med mangoldblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök