Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med saffranshollandaise och grönsaks- och chorizofräs

Festkyckling med upphottad hollandaise - supersnabb och lättfixat med det lilla extra. Lite som en paella, fast utan ris. Eftersom korven släpper fett behövs bara lite olja till stekning.

Kyckling med saffranshollandaise och grönsaks- och chorizofräs
Kyckling med saffranshollandaise och grönsaks- och chorizofräs
Kyckling med saffranshollandaise och grönsaks- och chorizofräs
Garnera med oregano och servera. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2kycklingfiléer- med skinn (à 150 g)
  • 0,5 msksmör
  • 0,5 tsksalt- + 2 krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1chorizo- färsk (100 g)
  • 2paprikor- små, olika färger
  • 1zucchini- liten
  • 1rödlök
  • 0,5 mskolivolja
  • 0,5 msksherryvinäger
  • 1 dlhollandaisesås- kyld
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 0,5 krmsaffran

Garnering

  • oregano

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Bryn kycklingfiléerna runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, tillaga mitt i ugnen tills kycklingens innertemperatur är 68°, beräkna ca 15 min.

  2. Dra bort skinnet från korven och smula sönder inkråmet. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla zucchinin. Skala och skär löken i klyftor.

  3. Stek korv och grönsaker i oljan tills de fått fin färg, ca 5 min. Stänk över vinägern. Krydda med 2 krm salt.

  4. Krydda såsen med riven vitlök och saffran. Skär kycklingen i skivor. Fördela grönsaksfräset på tallrikar. Toppa med kyckling och sås. Garnera med oregano och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!