Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kyckling med rostad sötpotatis är ett recept med sydafrikanska smaker från Kap Malay-köket.
Chutney: Skala, kärna ur och tärna mangon. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka utan lock ca 20 min. Låt kallna.
Bbq-sås: Tärna tomaterna. Blanda dem med övriga ingredienser till såsen, utom sweet chilisåsen, i en kastrull och låt koka utan lock 10-15 min. Tillsätt sweet chilisåsen och mixa slätt med mixerstav. Låt kallna.
Potatis: Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen i ljummet vatten och skär den i klyftor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min. Håll dem varma under folie.
Kyckling: Blanda alla kryddorna till kycklingen och krydda kycklingen med blandningen. Trä upp 2 kycklinglår vardera på dubbla grillspett. Stek eller grilla dem runt om ca 3 min på varje sida.
Sänk ugnsvärmen till 150° och stek kycklingen i ugnen tills den är genomstekt, 70° innertemperatur.
Sallad: Skär fetaosten i tärningar och blanda med citronskal mynta och olja. Riv salladen grovt. Skala och strimla löken. Blanda alla ingredienser till salladen.
Servera kycklingen med potatis, sallad och de båda såserna.