Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med rosmarin


Goda kycklingfiléer inlindade i lufttorkad skinka. Ris, pasta eller potatis, vad tycker du passar bäst till kyckling?

Kyckling med rosmarin
Kyckling med rosmarin
Kyckling med rosmarin

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 10kycklingfiléer- gärna majskyckling
  • 3vitlöksklyftor
  • 2lagerblad
  • 4 mskrosmarin- hackad
  • 2citroner- saften
  • 1 dlolivolja
  • 10lufttorkad skinka
  • 1citron

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé på längden. Skala och hacka vitlöken och blanda med lagerblad, rosmarin, citronsaft och hälften av oljan.

  2. Lägg i kycklingen och vänd runt. Marinera i kyl i 1 timme. Linda en halv skinkskiva runt varje kycklingbit och bryn runtom i resten av oljan.

  3. Lägg kycklingen i en form. Skiva citronen och lägg skivorna över kycklingen. Tillaga klart i ugn, 175 grader, i cirka 15 minuter tills köttsaften är ofärgad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök