Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Apelsin och timjan ger kycklingrätten en spännande karaktär.
Skala och hacka löken. Koka upp vatten, buljongtärning, lök och timjan.
Koka kycklingfiléerna i buljongen 8–10 min tills de är genomkokta (68° innertemperatur). Låt linserna koka med de sista 7 minuterna.
Ta upp kycklingfiléer och linser. Sila buljongen och spara 1/5 till såsen. Håll kyckling och linser varma under lock.
Tvätta och finstrimla skalet från hälften av apelsinerna och spara det till garnering. Pressa saften ur alla apelsinerna. Rör ut apelsinsaft med vetemjöl i en kastrull, tillsätt 1/5 av buljongen och koka upp. Tillsätt smör och låt såsen koka ihop i 5 min, smaka av med salt och svartpeppar.
Skär kycklingen i skivor. Blanda linserna med pepparfrukt, gräslök, salt och svartpeppar.
Lägg upp kyckling och linsröra och häll över såsen. Garnera med strimlat apelsin- och limeskal. Servera med bulgur.