Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med röda linser

Apelsin och timjan ger kycklingrätten en spännande karaktär.

Kyckling med röda linser
Kyckling med röda linser
Kyckling med röda linser

Ingredienser

  • 100 ggul lök
  • 5 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1 pkttimjan- färsk
  • 4kycklingfiléer
  • 2 dlröda linser
  • 2apelsin- stora
  • 1 mskvetemjöl
  • 25 gsmör
  • 0,5röd spansk peppar- skivad
  • 0,5gräslök- kruka eller fryst
  • 2,5 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1lime- strimlat skal

Tillbehör

  • 1 pktbulgur

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Koka upp vatten, buljongtärning, lök och timjan.

  2. Koka kycklingfiléerna i buljongen 8–10 min tills de är genomkokta (68° innertemperatur). Låt linserna koka med de sista 7 minuterna.

  3. Ta upp kycklingfiléer och linser. Sila buljongen och spara 1/5 till såsen. Håll kyckling och linser varma under lock.

  4. Tvätta och finstrimla skalet från hälften av apelsinerna och spara det till garnering. Pressa saften ur alla apelsinerna. Rör ut apelsinsaft med vetemjöl i en kastrull, tillsätt 1/5 av buljongen och koka upp. Tillsätt smör och låt såsen koka ihop i 5 min, smaka av med salt och svartpeppar.

  5. Skär kycklingen i skivor. Blanda linserna med pepparfrukt, gräslök, salt och svartpeppar.

  6. Lägg upp kyckling och linsröra och häll över såsen. Garnera med strimlat apelsin- och limeskal. Servera med bulgur.

Vad tyckte du om receptet?