Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kyckling på thailändskt vis med koriander och kokosmjölkssås. Många ingredienser men väl värt att laga. Överbliven kokosmjölk går att frysa in.
Sätt ugnen på 125°. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 30 minuter tills innertemperaturen är 68°. Låt vila ca 10 minuter.
Såsen: Skala och hacka morot, lök och vitlök. Ansa och strimla citrongräset. Skölj, kärna ur och strimla pepparfrukten.
Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt limeblad, currypasta och gurkmeja och fräs några minuter. Tillsätt vinet och låt koka ihop. Tillsätt buljong, grädde och kokosmjölk och låt sjuda ca 15 minuter.
Sila såsen och smaka av med salt och limesaft.
Skala rättika och morötter. Skär grönsakerna i mycket tunna skivor, gärna med mandolin. Skölj, kärna ur och strimla pepparfrukten. Låt mungbönorna rinna av. Hacka koriandern.
Lägg upp kycklingen på tallrikar och servera med ris, grönsaker och sås.